In de loop van de jaren hebben weldoeners vermogen nagelaten aan de Parochiële Caritas Instelling (PCI), nu Caritas Betuwe West. Aan de nalatenschap was de opdracht verbonden om mensen/gezinnen in nood te helpen. Om recht te doen aan voornoemde opdracht van de weldoeners, spant de Caritas Werkgroep zich voortdurend in om hulpvragen te lokaliseren en hulpbehoevenden te ondersteunen, op deze wijze draagt zij zorg voor de medemens in nood daar waar de burgerlijke overheid er niet aan toe komt.

Oog en oor

Binnen onze R.K. Geloofsgemeenschap H.H. Petrus en Paulus is goed contact met de Pastoraatsgroep van deze locatie. Zij zijn het oog en oor van de locatie.  

De locatie Varik bestaat uit de volgende dorpen: Ophemert, Varik, Heesselt, Est, Opijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften en Hellouw, oftewel de gehele gemeente Neerijnen.

Contacten

De Caritas Werkgroep is bereikbaar via het secretariaat van de R.K. Geloofsgemeenschap, Grotestraat 23, 4064 EC Varik: tel. 06-83450969 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Verzoeken en aanvragen worden uiteraard discreet behandeld.